There’s a house designed to look like a giant wooden tent in the middle of a Japanese village — here’s a look inside

The Hara House.

caption
The Hara House.
source
Takeru Shoji Architects

In an agricultural village in Nagaoka, a city in Japan’s Niigata Prefecture, sits a tent-shaped house called Hara House.

Takeru Shoji Architects, an architecture design studio based in Japan, built the house at the request of a family who wanted to add a building that would compliment and revitalize the structures that already exist on their estate. Those other structures include things like the main family house, a work shed, a parking area, and a greenhouse.

“Instead of designing a conventional fully self reliant building, we aspired to create a buoyant and bustling hub,” Takeru Shoji Architects wrote of the project on its website. “We designed a space where passing neighbors, friends, and children can easily stop by to chit-chat under the entrance porch, or workshop meetings and events hosted in the space can spill out to the land.”

The two-story house looks like a tent and boasts triangular openings on both the east and west sides. Takeru Shoji Architects’ vision, as explained on the firm’s website, was to create one large, cohesive space by limiting the amount of storage spaces, walls, and private rooms inside the home.

Here’s a look inside.


In an agricultural village in Nagaoka, Niigata Prefecture, sits a tent-shaped house called Hara House.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Takeru Shoji Architects


Nagaoka is a city in Japan that’s home to around 280,000 people. It’s located off the coast of the Sea of Japan.

source
Google Maps

Source: Nagaoka-tourism.navi, Google Maps


Takeru Shoji Architects, a design studio based in Japan, designed Hara House at the request of a family who wanted a building that would compliment and revitalize the structures that already exist on their estate.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Takeru Shoji Architects


It was completed in February 2019.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Takeru Shoji Architects


The two-story house looks like a tent with triangular openings on both the east and west sides.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Takeru Shoji Architects, Dezeen


On the main level of the home there’s a living room, a kitchen, a bedroom, and a bathroom.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Dezeen


A set of ladders lead up to the second level where there’s a children’s room and a study.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Dezeen


There’s also an extension on the north end of the house that serves as a garage area.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Dezeen


The architectural vision was to create one large space by limiting the amount of storage spaces, walls, and private rooms inside the home.

source
Takeru Shoji Architects

The building was not intended to be fully self-sufficient. In fact, according to Takeru Shoji Architects’ website, it was built as an “incomplete extension of the main house.”

source
Takeru Shoji Architects

Source: Takeru Shoji Architects


“The aim was to create a way of life that is never complete within just this one structure, it is a piece of the greater architecture; a house that is part of a group of buildings,” the website reads.

source
Takeru Shoji Architects

Source: Takeru Shoji Architects